Permis de conducere European

Permis de conducere european – vreau sa cumpar permis de conducere original

Permis de conducere European, vreau sa cumpar permis de conducere original. Uniunea Europeană a introdus cerințe minime pentru obținerea unui permis de conducere și un model armonizat pentru acesta. Măsurile sunt destinate să încurajeze un comportament responsabil de conducere, indiferent de locul unde se desfășoară examenul. permis de conducere în Europa

Noile cerințe nu vă vor afecta drepturile – veți putea în continuare să conduceți aceleași vehicule ca înainte. permis de conducere în Europa/ OFFICIALDOCZ

Cerințele standardului european

Începând cu 19 ianuarie 2013, toate permisele de conducere eliberate de țările UE au același format . Noile permise sunt tipărite pe un card de plastic, de dimensiunea și forma unui card de credit.

Permis de conducere European - vreau sa cumpar permis de conducere original
Permis de conducere European
Siguranță și securitate

Au fost introduse perioade de valabilitate administrativă armonizate pentru permisul de conducere. Pentru motociclete și mașini, acestea au între 10 și 15 ani. Astfel, autoritățile au posibilitatea de a actualiza periodic permisul de conducere, adăugând elementele de siguranță menite să prevină forgery acestuia . Șoferii fără permis sau a căror licență a fost revocată vor fi mai greu de păcălit autoritățile din țară sau de pe teritoriul UE.

Noul permis european de conducere protejează, de asemenea, cele mai vulnerabile categorii de utilizatori ai drumului, introducând accesul progresiv la motociclete și alte tipuri de autovehicule cu două roți . „ Acces progresiv ” înseamnă că, pentru a putea conduce vehicule cu o capacitate mai mare, motocicliștii vor trebui mai întâi să conducă vehicule cu două roți mai puțin puternice. Mopedele sunt acum o categorie separată, numită AM.

Examinări medical

De asemenea, UE a armonizat normele privind frecvența examinărilor medicale pentru șoferii de camioane și autobuze. Aceștia trebuie să se prezinte la un examen medical ori de câte ori li se reînnoiește permisul de conducere.

Legislația europeană privind permisul de conducere

Permise de conducere în UE – înlocuire, reînnoire, întrebări și răspunsuri

 

Open chat
Nevoie de ajutor?
Buna ziua
Cum vă putem ajuta?
%d blogeri au apreciat: