FAQ

 

Câți ani trebuie să am pentru a obține un IDP?

Trebuie să aveți cel puțin 18 ani.

Ce adresă folosesc în formularul de cerere IDP?

Adresa care este afișată pe permisul de conducere intern.

Unde pot obține un IDP?

Organizația responsabilă cu emiterea IDP-urilor variază în funcție de țări. Cu toate acestea, în majoritatea țărilor, cluburile de automobile sunt organizații autorizate care vă pot emite și vă pot informa despre IDP. Vă rugăm să utilizați acest site web pentru a verifica dacă există un club auto autorizat în țara dvs. de reședință.

Cât durează procesarea IDP?

Acesta variază în funcție de administrația care emite IDP și de procesul stabilit de autorități. Pot fi doar câteva minute într-un birou emitent sau poate dura câteva săptămâni dacă cererea trebuie făcută prin poștă.

Ce se întâmplă dacă sunt oprit de poliție într-o țară în care este necesar un IDP și nu pot produce unul?

Sancțiunile pot varia de la o amendă la o citație. Fără un IDP, un șofer conduce, prin urmare, fără un permis valabil și, dacă este oprit, patrulele de pe autostradă pot sechestra vehiculul și îl pot aresta pe șofer sau îi pot da o citație pentru o înfățișare obligatorie în instanță.

Sunt plecat din țară de peste un an, pot obține un alt IDP?

Da, atâta timp cât aveți în continuare un permis de conducere intern valabil.

Pot obține un IDP eliberat cu permisul meu de conducere temporar sau interimar în timp ce aștept unul definitiv?

Nu.

Cum voi beneficia de un permis internațional de conducere în următoarea mea călătorie în străinătate?

Permisul internațional de conducere (IDP) este un document care oferă informații importante din permisul de conducere în mai multe limbi diferite, inclusiv engleza. Acest document a apărut în virtutea mai multor convenții ONU privind traficul rutier (1926, 1949 și 1968). Ca document oficial de călătorie, IDP este recunoscut astăzi în peste 150 de țări. Transportat împreună cu un permis de conducere național / intern, IDP poate ajuta la eliminarea barierelor lingvistice atunci când călătorește în diferite țări.

Trebuie să am un IDP în țări străine?

Multe țări nu recunosc permisele de conducere din alte țări, dar recunosc oficial un IDP. Unele țări pot respecta permisul de conducere al țării de reședință, dar necesită o traducere în limba locală (de exemplu, Spania). IDP poate satisface aceste tipuri de situații. Rețineți, totuși, că, deși guvernul unei anumite țări nu poate solicita un IDP, companiile de închiriere de mașini situate în țara respectivă pot solicita un IDP pentru a închiria o mașină. Achiziționarea unui IDP înainte de plecare poate economisi o mulțime de potențiale probleme. NOTĂ: Dacă locuiți permanent sau stați o perioadă mai lungă de timp într-o țară străină, chiar dacă este posibil să dețineți încă un permis de conducere intern, trebuie să respectați legile locale privind licențele de conducere. Multe țări necesită obținerea unei licențe locale odată ce vă angajați și / sau rezidența.

Ce se întâmplă dacă sunt oprit și primesc o citație împotriva IDP-ului meu?

IDP nu deține nicio competență proprie în afară de permisul de conducere și, prin urmare, nu aveți un dosar de conducere separat cu un IDP. IDP este valabil numai atunci când este transportat împreună cu și acționează ca o traducere a permisului de conducere. Dacă călătoriți într-o țară străină și sunteți oprit de un ofițer de aplicare a legii, permisul dvs. de conducere intern și IDP ar trebui să fie prezentate ofițerului. Dacă vi se eliberează o citație, aceasta se va reflecta în fișa de conducere din permisul de conducere.

Deținerea IDP împreună cu permisul meu de conducere eliberat de casă prevalează asupra oricăror legi locale?

Nu. Deși IDP este valabil timp de un an, trebuie să respectați toate legile locale. De exemplu, în multe țări, dacă vă stabiliți reședința sau locurile de muncă acolo, trebuie să obțineți o licență locală.

Cât timp este valid un IDP?

Dacă solicitați un IDP al convenției din 1949, acesta este valabil cel mult un an de la data emiterii. IDP-urile model 1968 sunt valabile până la 3 ani. Cu toate acestea, valabilitatea IDP-urilor nu poate depăși valabilitatea permisului de conducere intern. În plus, unele țări recunosc IDP-urile de la vizitatorii străini doar pentru câteva săptămâni – de obicei, numai atâta timp cât vizele lor turistice sunt valabile. Dacă cineva vizitează Statele Unite dintr-o țară străină și descoperă că are nevoie de un IDP, poate cumpăra unul de la clubul local AAA? Nu. Un IDP trebuie eliberat în aceeași țară în care a fost eliberat permisul de conducere intern al călătorului. Prin urmare, dacă cineva din Regatul Unit are un permis de conducere din Marea Britanie, IDP-ul său trebuie să fie eliberat și în Regatul Unit.

Pot folosi o fotografie digitalizată / scanată?

Fotografiile scanate nu sunt acceptabile. Vă rugăm să citiți Cerințele privind fotografia pentru pașaportul SUA pentru instrucțiuni. Fotografiile tip Polaroid sunt acceptabile. Fotografiile pot fi color sau alb-negru. Fotocopiile nu sunt acceptabile.

Clientul meu călătorește în America de Sud, deci ce permis ar trebui să eliberez?

Permisul internațional de conducere din 1949 este valabil pentru America de Sud, cu excepția Braziliei și Uruguayului. IDP din 1968 este valabil în Brazilia și Uruguay, dar cu anumite restricții de timp.

Pot obține un IDP dacă am doar o licență temporară?

În timp ce o licență temporară este o licență valabilă, ar trebui să așteptați până când primiți permisul permanent înainte de a călători. Autoritățile din străinătate probabil nu vor accepta o licență temporară.

De ce am nevoie pentru a obține un IDP?

Depinde de țara în care a fost eliberat permisul de conducere intern. De obicei, trebuie să completați un scurt formular de cerere (disponibil în general prin intermediul autorității locale sau al site-ului clubului auto), să furnizați două fotografii în format pașaport cu semnătura dvs. pe spate, o fotocopie a fațadei și a spate a șoferului dvs. valabil emis la nivel intern licență și să plătească o taxă administrativă.

Fapte cheie despre permisele de conducere internaționale …

 • Acestea nu reprezintă un document de sine stătător sau un substitut pentru un permis de conducere valabil – trebuie să purtați în permanență permisul de conducere intern cu IDP.
 • IDP-urile nu vă diminuează obligațiile de a vă conforma legilor și reglementărilor țărilor pe care le vizitați.
 • Modelul din 1949 este valabil cel mult un an. Modelul din 1968 este valabil până la 3 ani. Cu toate acestea, valabilitatea IDP nu poate depăși niciodată valabilitatea permisului dvs. de conducere intern. Pentru 1968, se pot aplica uneori restricții în funcție de țara pe care o vizitați.
 • Un IDP poate fi reeditat la expirarea vechiului IDP (cu o fotografie nouă), dar dacă sunteți rezident în străinătate, poate fi necesar să solicitați o licență locală.
 • IDP-urile pot fi eliberate numai șoferilor care dețin un permis de conducere intern valabil (nu un permis de conducere străin).
 • IDP-urile pot fi eliberate numai persoanelor cu vârsta peste 18 ani.
 • IDP-urile nu pot fi eliberate persoanelor care dețin un permis de conducere pentru cursanți.
 • Un IDP este o formă utilă de identificare, chiar dacă nu intenționați să conduceți atunci când călătoriți în străinătate.
 • IDP-urile sunt sancționate oficial de Organizația Națiunilor Unite și acceptate în întreaga lume (în peste 150 de țări) ca o formă de identificare recunoscută.
 • IDP-urile vă permit să purtați detaliile de identificare în mai multe limbi diferite (engleză, spaniolă, rusă, chineză, italiană, germană, arabă și franceză, printre altele) în cazul în care trebuie să comunicați cu autoritățile străine.
 • Un IDP vă oferă o formă suplimentară de act de identitate cu fotografie împreună cu datele dvs. Personale (acest lucru poate fi util dacă vi se solicită vreodată să vă predați pașaportul, ceea ce se poate întâmpla în anumite circumstanțe în unele țări).

Notă: Criteriile pentru obținerea unui permis de conducere legal în țara de reședință se aplică în conformitate cu codul de drept al țării

error: Content is protected !!
Open chat
Nevoie de ajutor?
Buna ziua
Cum vă putem ajuta?
%d blogeri au apreciat: