permis de conducere teorie

Permis de conducere (teorie)

permis de conducere teorie vreau sa cumpar permis de conducere original. Se știe că este nevoie de multă răbdare și timp pentru a obține permisul de conducere, deoarece procesul durează uneori mai mult de un an. În ciuda faptului că perioada de instruire la școala de șoferi este de trei luni, procesul de pregătire, studiu și examinare devine mult mai lung. Vă prezentăm un ghid de la A la Z pentru a vă ajuta să obțineți permisul de conducere mai rapid și mai ușor. permis de conducere teorie

  1. ALEGEȚI O ȘCOALĂ DE ȘOFERI LA CARE SĂ STUDIAȚI – permis de conducere teorie, vreau sa cumpar permis de conducere original

Centrul de Resurse pentru Informații de Stat „REGISTRU” oferă o listă a instituțiilor de formare a șoferilor din Chișinău unde puteți merge. Verificarea unei instituții de formare a șoferilor, la departamentul de legalitate a activității autorizate pentru desfășurarea procesului educațional, se poate face accesând

Conform informațiilor publicate în Regulamentul privind permisul de conducere, există mai multe categorii cu subcategorii pe baza cărora se efectuează conducerea. Detalii despre toate categoriile și subcategoriile pot fi citite aici .

Persoanele care solicită un permis de conducere trebuie să aibă vârsta următoare:

  • 16 ani – pentru subcategoriile A1 și B1;
  • 18 ani – pentru categoriile B, BE, H și subcategoriile A2, C1, C1E;
  • 20 de ani – pentru categoria A, dacă persoana dovedește că conduce o perioadă de cel puțin 2 ani pe o motocicletă din subcategoria A2; pentru conducerea unei tricicluri cu o putere mai mare de 15 kW;
  • 21 de ani – pentru categoriile C, CE, F, I și subcategoriile D1, D1E;

Pentru a conduce o mașină cu o masă de până la 3500 kg, se introduce cursul pentru categoria B, care vizează autovehiculele al căror număr de locuri, altul decât cel al șoferului, nu depășește 8.

Cursul de studiu la școlile de șoferi pentru categoria B durează trei luni, timp în care cursurile teoretice și practice sunt finalizate. Cursul teoretic durează 144 de ore, iar cel practic, cel mai adesea, 40 de ore, dar, la cerere, puteți lua mai puține sau mai multe lecții de conducere. Cursurile au loc cu instructorul propus de școala de șoferi la care studiați și programul lor este stabilit personal.

Prețurile la școlile locale variază între 600-1000 de lei pe teorie și aproximativ 70 de lei pentru lecția practică (45 de minute) unde se fac exerciții la poligon – curte, garaj, rampă și traficul rutier pe străzile orașului .

2. EFECTUAȚI UN CONTROL MEDICAL OBLIGATORIU

Pentru a începe pregătirea practică este necesar să se efectueze examenul medical care vizează determinarea aptitudinilor fizice și psihice necesare conducerii vehiculului.

Primul pas este să mergi la  Dispensarul Republican de Narcologie , situat pe strada P. P. Rareș nr. 32. Se prezintă cu o fotografie 3 × 4 și se achită 59 de lei acasă. Nu este necesară programarea.

permis de conducere teorie | vreau sa cumpar permis de conducere original

Apoi mergem la Dispensarul Municipal de Dermatovenerologie , situat pe strada Columna 47, nr. telefon: 022 27-05-25, unde plătiți și 59 de lei în casă. Veți fi examinat de un terapeut, oftalmolog, neurolog și chirurg. Nu este necesară programarea.

Aici puteți găsi  Regulile pentru examinarea medicală a șoferilor și candidaților la permisul de conducere  publicate în Monitorul Oficial. Există, de asemenea, condiții de sănătate care sunt incompatibile cu obținerea permisului de conducere.

3. STUDIAȚI TEORIA DIN CĂRȚI ȘI ONLINE

Pentru a se pregăti pentru examenul teoretic, dar și pentru a dobândi cunoștințele de a deveni un șofer bun, școlile de șoferi oferă trei cărți pentru practică: Reglementări de circulație rutieră, 700 de întrebări și teste, Scurt comentariu la setul „700 de întrebări și teste (tematică ) pentru pregătirea examenului teoretic și obținerea permisului de conducere ”.

De asemenea, există și posibilitatea de a studia online informațiile necesare. Aici poate fi descoperit Regulamentul circulației rutiere în format electronic, iar Aici puteți imita examenul teoretic, rezolvând exerciții selectate din cele 700 de întrebări teste. Sunt create condiții identice cu cele din timpul examenului propriu-zis, fiind propuse 20 de întrebări, 30 de minute și dreptul la maxim 3 greșeli. În cazul în care primele 17 răspunsuri sunt corecte, cele 3 de rezervă nu se răspund și examenul este susținut cu succes.

permis de conducere teorie | vreau sa cumpar permis de conducere original
permis de conducere teorie

Cursul teoretic de la școala auto include studierea legislației rutiere, acordarea primului ajutor și cunoașterea autovehiculului.

4. SUSȚINEȚI EXAMENUL INTERN ȘI EXTERN – PROBA TEORETICĂ ȘI PRACTICĂ

După finalizarea cursului de trei luni la instituția de formare aleasă și stăpânirea cursului, examenul intern are loc în interiorul școlii de șoferi. De obicei, testul teoretic oferă 40 de întrebări în loc de 20. Testul practic include poligonul și ruta către oraș.

După ce le-ați trecut cu succes, vi se va elibera un certificat de absolvire, care vă permite să susțineți examenul la  Secția de calificare a șoferului (SCCA) . În Chișinău, secțiunea este situată pe strada Salcîmilor nr. 28, program de lucru luni-sâmbătă, 8: 00-17: 00; Fără pauză.

Menționăm faptul că examenul va avea loc în localitatea în care a avut loc instruirea, de exemplu, dacă ați studiat la școala de șoferi din Chișinău, examenul va avea loc și aici.

Este important de reținut că, începând cu 13 iulie 2015, în cadrul SCCA Chişinău, examinarea la proba teoretică şi proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere va avea loc doar cu programare prealabilă, care poate fi efectuată la numerele de telefon: (22)50-4496, (22)50-4913; online: Programare electronică și la Secția calificare a conducătorilor auto, etajul 3.

Permis de conducere (teorie) vreau sa cumpar permis de conducere original

! La SCCA Chișinău se poate ajunge cu microbuzul de pe ruta nr. 174, în apropiere de stația terminus.

Examenele se desfășoară în câteva runde și încep fie la ora 8 dimineața,

fie mai târziu, până la prânz, în conformitate cu ora de programare. Odată ajunși la fața locului, este necesar de urcat la etajul doi și de prezentat următoarele documente:

1) actul de identitate şi copia acestuia;

2) cererea standard, semnată de solicitant ( Anexa nr. 1 la Regulamentul privind permisul de conducere);

3) opinie psihofiziologică intelectuală;

4) certificatul medical al șoferului și al candidatului pentru obținerea permisului de conducere (Formularul nr. 083 / e), care certifică starea de sănătate, calitățile fizice și abilitățile necesare unui șofer;

5) copie a certificatului de absolvire a instituției de formare care atestă participarea la un curs practic de pregătire în management pentru categoria / subcategoria respectivă

La etajul 3 se află casa. Tarifele sunt:

Teorie – 80 lei;

Test practic:

A, A1, A2, B1 – 70 lei

B, BE – 110 lei

C, C1, CE, C1E – 170 lei

D, D1, DE, D1E-180 lei

Examenul permisului de conducere constă în:

a) testul teoretic, de cunoaștere a legislației rutiere,

a tehnicilor de acordare a primului ajutor medical și a noțiunilor generale de mecanici auto;
b) proba practică pentru conducerea vehiculului în poligon și traseu,

corespunzătoare categoriei / subcategoriei permisului solicitat,

cu excepția subcategoriilor A1 și A2 și a categoriei A, pentru care se verifică doar capacitatea de conducere în poligoane;
c) candidații care solicită un permis de conducere din categoria F și I,

susțin examenul de conducere la școlile de șoferi în care au fost instruiți,

și candidații care solicită un permis de conducere din categoria H

– la subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului de Stat „Intehagro”;
d) persoanelor care susţin proba practică de conducere cu un autovehicul dotat cu cutie de viteză automată în permisul de conducere le va fi aplicată menţiunea corespunzătoare cu dreptul de a conduce numai asemenea autovehicule.

Permis de conducere (teorie)

Din 13 august 2015 a fost introdusă opțiunea care oferă posibilitatea de a parcurge cu autovehiculul utilizat în procedura de examinare o distanţă de până la 100 metri. Aceasta nu se include în procedura de evaluare, având ca scop acomodarea candidatului la particularităţile tehnice de conducere ale autovehiculului. La momentul parcurgerii acestei distanţe examinatorul preîntâmpină candidatul despre iniţierea procedurii de evaluare.

Recent, pentru a spori transparența deciziei inspectorului, a fost introdusă o modificare în procesul de examinare. Anterior, inspectorul a cerut să urce în mașină pentru a confirma identitatea, iar recent,

la înregistrare, oamenii primesc un număr conform căruia sunt invitați la examen,

astfel încât inspectorul să nu știe numele și prenumele persoanei examinate.

Conform reglementărilor, 10 minute sunt permise pentru testarea poligonului și 10-15 minute pe traseu. Există 15 trasee predefinite pe care se efectuează examinarea, iar pentru categoria B sunt 10 dintre ele. Traseele sunt anunțate de inspector când urcați în mașină. Nu este obligatoriu să le memorați, deoarece dacă ați trecut de terenul de antrenament și ați părăsit orașul,

inspectorul va da instrucțiuni cu privire la următoarele manevre.

 

Open chat
Nevoie de ajutor?
Buna ziua
Cum vă putem ajuta?
%d blogeri au apreciat: