Fac Permis De Conducere

Fac Permis De Conducere

Fac Permis De Conducere Pentru a obține un permis de conducere în UE trebuie:

  • aveți reședința obișnuită în țara UE în care doriți să obțineți permisul
  • să aibă vârsta minimă legală,
  • îndeplinesc criteriile medicale minime
  • pentru a trece examenul auto.

Puteți solicita un permis numai în țara în care locuiți în mod normal sau de cele mai multe ori. Ca regulă generală, aceasta este țara în care petreceți cel puțin 185 de zile calendaristice pe an, din motive personale sau profesionale. Fac Permis De Conducere

Dacă aveți conexiuni personale / profesionale în 2 sau mai multe țări ale UE, locul de reședință normal este locul în care aveți conexiunile personale (atâta timp cât mergeți acolo regulat). Nu trebuie să îndepliniți această ultimă condiție dacă locuiți într-o țară din UE pentru a lucra pentru o anumită perioadă de timp.

Dacă vă mutați în străinătate pentru a merge la facultate sau universitate, reședința obișnuită nu se schimbă. Cu toate acestea, puteți solicita un permis în țara în care vă aflați, dacă demonstrați că ați studiat acolo de cel puțin 6 luni. permis de conducere romania

Cerințe de vârstă-Fac Permis De Conducere

Pentru a obține un permis de conducere, trebuie să îndepliniți următoarele cerințe de vârstă minimă. Cu toate acestea, în unele țări din UE, vârsta poate fi mai mare sau mai mică și pot exista anumite cerințe suplimentare. Nu există o limită de vârstă maximă pentru deținerea unui permis de conducere. Rămâne valabil atât timp cât sunteți apt din punct de vedere medical pentru a conduce.Fac Permis De Conducere

Vârstă Tipul permisului
16

Motorete, categoria AM

Motociclete ușoare, categoria A1

Quadricicluri, categoria B1

18

Motociclete standard, categoria A2

În general, pentru a obține o licență de categoria A2, trebuie să fi condus o motocicletă de categoria A1 de cel puțin 2 ani. În caz contrar, puteți obține permisul direct când atingeți vârsta minimă superioară, de obicei 24 de ani.

Mașini, categoria B, BE

Vehicule de dimensiuni medii, categoria C1, C1E

20

Motociclete grele, categoria A

În general, pentru a obține un permis de categoria A, aveți nevoie de cel puțin 2 ani de experiență în categoria A2. În caz contrar, puteți obține permisul direct când atingeți vârsta minimă superioară, de obicei 24 de ani.

21

Vehicule mari, categoria C, CE

Microbuze, categoria D1, D1E

24

Autobuze, categoria D, DE

Criterii medicale minime

Înainte de a elibera permisul de conducere, autoritățile trebuie să verifice dacă sunteți apt din punct de vedere medical pentru a conduce. De asemenea, este posibil să fie nevoie să faceți un control medical ori de câte ori vă reînnoiți permisul de conducere sau după ce ați atins o anumită vârstă. În cazul șoferilor de camioane sau autobuze, examinările medicale se efectuează la fiecare 5 ani.

Examen auto și examinatori

Nu există reguli europene cu privire la formarea șoferilor, școlile de șoferi sau instructorii de conducere. Cu toate acestea, există standarde europene minime pentru:

  • examen auto – trebuie să treci atât examenul practic (traseul), cât și cel teoretic (sala)

  • autoexaminatori – trebuie să finalizeze un program de formare inițială, apoi să urmeze cursuri regulate de formare și sesiuni de asigurare a calității.

Dacă îndepliniți toate cerințele, vi se va elibera un permis de conducere UE în format standard – dimensiunea unui card de credit, din plastic, cu fotografie și caracteristici speciale de securitate, disponibil în toate țările UE din 2013.

Aflați mai multe despre modelele de permise de conducere eliberate înainte de 2013, care sunt încă valabile: cum arată, ce caracteristici de securitate sunt furnizate, ce drepturi și categorii de vehicule sunt asociate acestora.

 

Open chat
Nevoie de ajutor?
Buna ziua
Cum vă putem ajuta?
%d blogeri au apreciat: