Clase permise de conducere

Driving License Categories/ classes
 

Permis de conducere categoria AM

Autovehicule ușoare cu două roți din clasa L1e-B în conformitate cu articolul 4 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul (UE) nr. 168/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 ianuarie 2013 privind aprobarea și supravegherea pieței a două , vehicule cu trei roți și cu patru roți (JO L 60, 2.3.2013, p. 52).

Motorete cu trei roți din clasa L2e în conformitate cu articolul 4 alineatul (2) litera (b) din Regulamentul (UE) nr. 168/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 ianuarie 2013 privind aprobarea și supravegherea pieței a două, trei roți și vehiculele cu patru roți (JO L 60 din 2.3.2013, p. 52).

Autovehicule ușoare cu patru roți din clasa L6e în conformitate cu articolul 4 alineatul 2 litera f din Regulamentul (UE) nr. 168/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 ianuarie 2013 privind aprobarea și supravegherea pieței a două, trei – vehicule cu roți și cu patru roți (JO L 60 din 2.3.2013, p. 52). Vârsta minimă: 16 ani. Clase incluse: niciuna

Permis de conducere categoria A1

Motociclete (de asemenea, cu sidecar) cu o deplasare de până la 125 cm³ și o putere a motorului de cel mult 11 kW, unde raportul dintre putere și greutate nu depășește 0,1 kW / kg și vehicule cu trei roți cu roți aranjate simetric și un deplasare mai mare de 50 cm³ pentru motoarele cu ardere sau o turație maximă legată de proiectare mai mare de 45 km / h și cu o putere de până la 15 kW. Vârsta minimă: 16 ani. Clasa inclusă: AM

Permis de conducere clasa A2

Motociclete (de asemenea, cu sidecars) cu o putere a motorului de cel mult 35 kW, în care raportul dintre putere și greutate nu depășește 0,2 kW / kg, care nu sunt derivate de la o motocicletă cu o putere a motorului mai mare de 70 kW.

Drept tranzitoriu: permisele de conducere de clasă A limitate care au fost eliberate înainte de 19 ianuarie 2013 sunt considerate automat clasa A (fără restricții) după doi ani.

Vârsta minimă: 18 ani. Clase incluse: A1 și AM

Permis de conducere clasa A.

Motociclete (de asemenea, cu sidecars) cu o deplasare mai mare de 50 cm³ sau cu o viteză maximă mai mare de 45 km / h, determinată de proiectare.

Vârsta minimă: 24 de ani (pentru intrare directă), 20 de ani (cu cel puțin 2 ani înaintea posesiei clasei A2)

Autovehicule cu trei roți cu o putere mai mare de 15 kW și autovehicule cu trei roți cu roți aranjate simetric și cu o deplasare mai mare de 50 cm³ pentru motoarele cu ardere internă sau o viteză maximă de proiectare de peste 45 km / h și cu o putere de peste 15 kW.

Vârsta minimă: 21 de ani

Clase incluse: A2, A1 și AM

Permis de conducere clasa B, BF17

Autovehicule – cu excepția autovehiculelor din clasele AM, A1, A2 și A cu o masă maximă admisibilă de cel mult 3.500 kg, care sunt proiectate și construite pentru transportul a cel mult opt ​​persoane în plus față de șofer ( de asemenea, cu o remorcă cu o masă maximă admisibilă de cel mult 750 kg sau cu o remorcă de peste 750 kg greutate brută a vehiculului, cu condiția ca greutatea brută a vehiculului combinației să nu depășească 3.500 kg și în Germania vehiculele cu trei roți, în în cazul unui autovehicul cu o putere a motorului mai mare de 15 kW, totuși, numai dacă titularul permisului de conducere are cel puțin 21 de ani.

Vârsta minimă: 18 ani (17 ani pentru participanții la „conducerea însoțită la 17 ani”)

Clase incluse: AM și L

Permis de conducere categoria B 96

Combinații de vehicule constând dintr-un vehicul de remorcare de clasa B și o remorcă cu o masă maximă admisă a remorcii mai mare de 750 kg și o masă maximă admisă a combinației de vehicule mai mare de 3.500 kg și nu mai mult de 4.250 kg. Vârsta minimă: 18 ani (17 ani pentru participanții la „conducere însoțită la 17 ani”), este necesară posesia unui permis de conducere de clasa B. Clase incluse: niciuna

Permis de conducere clasa BE.

Combinații de vehicule constând dintr-un vehicul de remorcare clasa B și o remorcă sau semiremorcă, cu condiția ca greutatea totală admisă a remorcii sau semiremorcii să nu depășească 3 500 kg. Vârsta minimă: 18 ani (17 ani pentru participanții la „conducerea însoțită la 17 ani”), este necesară posesia unui permis de conducere de clasa B. Clase incluse: niciuna

Permis de conducere clasa C1.

Autovehicule, cu excepția autovehiculelor din categoriile AM, A1, A2, A, D1 și D cu o masă maximă admisibilă mai mare de 3 500 kg, dar nu mai mare de 7500 kg și care sunt proiectate să transporte cel mult opt se construiesc oameni în plus față de șofer (chiar și cu o remorcă cu o greutate brută a vehiculului care nu depășește 750 kg).

Vârsta minimă: 18 ani, este necesară posesia unui permis de conducere clasa B.

Clase incluse: niciuna

Permis de conducere clasa C1E

Combinații de vehicule constând dintr-un vehicul de remorcare al vehiculului

Clasa C1 și o remorcă sau semiremorcă cu masa maximă admisibilă mai mare de 750 kg, cu condiția ca masa permisă a combinației de vehicule să nu depășească 12.000 kg,

din clasa B și o remorcă sau semiremorcă cu o masă admisibilă mai mare de 3 500 kg, cu condiția ca masa admisibilă a combinației de vehicule să nu depășească 12 000 kg.

Vârsta minimă: 18 ani, este necesară posesia unui permis de conducere C1

Clase incluse: BE și D1E, cu condiția ca proprietarul să fie autorizat să conducă vehicule din clasa D1.

Permis de conducere clasa C.

Autovehicule, cu excepția autovehiculelor din categoriile AM, A1, A 2, A, D1 și D cu o masă maximă admisibilă de peste 3.500 kg, care sunt proiectate și construite pentru transportul a cel mult opt ​​persoane în adiție la șofer (de asemenea, cu o remorcă cu o greutate totală admisibilă de cel mult 750 kg).

Vârsta minimă: 21 de ani, este necesară posesia unui permis de conducere de clasa B.

Clase incluse: C1

Permis de conducere clasa CE.

Combinații de vehicule constând dintr-un vehicul de remorcare și remorci de clasa C sau o semiremorcă cu masa maximă admisibilă mai mare de 750 kg.

Vârsta minimă: 21 de ani, este necesară posesia unui permis de conducere clasa C.

Clase incluse: BE, C1E, T și DE, cu condiția să fie autorizat să conducă vehicule de clasa D.

Permis de conducere clasa D1

Autovehicule, cu excepția autovehiculelor din clasele AM, A1, A2, A, care sunt proiectate și construite pentru a transporta nu mai mult de 16 persoane în plus față de șofer și a căror lungime nu depășește 8 m (de asemenea, cu remorcă cu o masă maximă admisibilă de cel mult 750 kg).

Vârsta minimă: 21 de ani, este necesară posesia unui permis de conducere de clasa B.

Clase incluse: niciuna

Permis de conducere clasa D1E

Combinații de vehicule constând dintr-un vehicul de remorcare clasa D1 și o remorcă cu masa maximă admisibilă mai mare de 750 kg.

Vârsta minimă: 21 de ani, este necesară posesia unui permis de conducere clasa D1.

Clase incluse: BE

Permis de conducere clasa D

Autovehicule, cu excepția autovehiculelor din clasele AM, A1, A2, A, care sunt proiectate și construite pentru a transporta mai mult de opt persoane în plus față de șofer (de asemenea, cu o remorcă cu masa maximă admisibilă de cel mult 750 kg).

Vârsta minimă: 24 de ani, este necesară posesia unui permis de conducere de clasa B.

Clasa inclusă: D1

Permis de conducere clasa DE

Combinații de vehicule constând dintr-un vehicul de remorcare clasa D și o remorcă cu masa maximă admisibilă mai mare de 750 kg.

Vârsta minimă: 24 de ani, este necesară posesia unui permis de conducere clasa D.

Clasa inclusă: BE, D1E

Permis de conducere clasa T

Tractoare cu o viteză maximă de cel mult 60 km / h, determinată de proiectare, și mașini de lucru autopropulsate cu viteză maximă de maximum 40 km / h, determinată de proiectare, care, în funcție de designul lor , sunt destinate utilizării în scopuri agricole sau forestiere și utilizate în astfel de scopuri (de asemenea, cu remorci).

Vârsta minimă: 16 ani la 40 km / h (bbH) și 18 ani la 60 km / h (bbH)

Clasa inclusă: L, AM

Permis de conducere clasa L

Tractoare care, conform proiectării lor, sunt destinate utilizării în scopuri agricole sau forestiere și sunt utilizate în astfel de scopuri, cu o viteză maximă de maximum 40 km / h, determinată de proiectare și de combinațiile acestor vehicule și remorci , dacă sunt utilizate cu o viteză de cel mult 25 km / h, precum și mașini de lucru autopropulsate, mixere autopropulsate, stivuitoare și alte camioane industriale, fiecare cu o viteză maximă de cel mult 25 km / h și combinații ale acestor vehicule și remorci, așa cum este determinat de proiectare.

Vârsta minimă: 16 ani

Clase incluse: niciuna

Open chat
Nevoie de ajutor?
Buna ziua
Cum vă putem ajuta?
%d blogeri au apreciat: