Aplicați online pentru permisul de conducere internațional în Marea Britanie

Puteți solicita un permis de conducere internațional /Permis de conducere UK  din Regatul Unit din țara dvs. de origine. În Marea Britanie, puteți solicita un IDP într-un oficiu poștal. Dacă doriți să săriți peste cozile lungi, puteți obține un IDP de la organizații emitente, cum ar fi Asociația Internațională a Șoferilor. Trebuie doar să completați detaliile necesare în formularul de cerere, să trimiteți cerințele și să plătiți taxele.

Sfaturi de conducere în UK

Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Explorați Marea Britanie prin confortul de a conduce propria mașină. Asigurați-vă că vă familiarizați cu unele reguli de trafic pentru a vă asigura o experiență maximă.

Memento-uri importante:

 • Conduceți pe partea dreaptă a drumului.
 • Vârsta minimă pentru a conduce o mașină este de 17 ani.
 • Centura de siguranță este o necesitate.
 • Reținerea copiilor este o necesitate.
 • Mâinile libere este o necesitate. Păstrați-vă telefoanele la distanță, cu excepția cazului în care sunt mâini libere.
 • Limita de viteză este de 30 m / oră în zonele urbane și 70 m / oră pe autostrăzi.
 • Încetiniți în zonele de spital și școală.
 • Lăsați loc mașinilor de poliție, ambulanței, camioanelor de pompieri și oricăror alte vehicule de urgență.
 • Coarnele nu sunt permise în zonele rezidențiale între orele 23:30 și 07:00.

Aplicați online pentru permisul de conducere internațional în UK

Puteți solicita un permis de conducere internațional din Regatul Unit din țara dvs. de origine. În Marea Britanie, puteți solicita un IDP într-un oficiu poștal. Dacă doriți să săriți peste cozile lungi, puteți obține un IDP de la organizații emitente, cum ar fi Asociația Internațională a Șoferilor. Trebuie doar să completați detaliile necesare în formularul de cerere, să trimiteți cerințele și să plătiți taxele.

Pot folosi permisul de conducere internațional pentru a conduce în UK?

Da, puteți folosi un permis de conducere internațional în Marea Britanie pentru până la 12 luni. Nu uitați să aduceți cu dvs. permisul de conducere autohton în timp ce conduceți în Marea Britanie pentru a evita penalități și amenzi. Permisul de conducere internațional nu este valabil fără permisul de conducere original.

Am nevoie de un permis de conducere internațional în UK?

Deținătorii de permise din țările Uniunii Europene nu au nevoie de un permis de conducere internațional în Regatul Unit, atâta timp cât permisele lor de conducere sunt încă valabile. Alți deținători de permis pot beneficia de un permis de conducere internațional atunci când închiriază o mașină în țară.

Cât timp este valabil un permis de conducere internațional? Permis de conducere UK

Un permis de conducere internațional poate fi valabil timp de unul până la trei ani de la data eliberării, în funcție de tipul de IDP pe care îl achiziționați. Un IDP cu valabilitate de un an este ideal pentru turiștii ocazionali, în timp ce valabilitatea de trei ani este cea mai bună pentru călătorii care merg frecvent în călătorii pentru muncă.

Care este diferența dintre permisele de conducere internaționale și permisele de conducere din Marea Britanie?

Permisele de conducere internaționale sunt documente traduse, astfel încât să puteți conduce cu încredere și să închiriați o mașină într-o țară străină. Un permis de conducere internațional poate fi eliberat din țara dumneavoastră de origine sau de la organizațiile emitente. Nu este considerată o identificare valabilă fără permisul de conducere. Pe de altă parte, permisele de conducere din Regatul Unit sunt eliberate de DVLA și reprezintă o formă validă de identificare.

Cât timp durează eliberarea permisului de conducere internațional?

Un permis de conducere internațional digital poate fi eliberat în aceeași zi în care solicitați, odată ce cererea dvs. este aprobată. Broșura și cartea de identitate vor fi expediate și livrate în 7 zile în SUA. Poate dura până la 30 de zile pentru a primi IDP-ul fizic dacă locuiți în afara SUA.

CUM OBTII PERMIS DE CONDUCERE CATEGORIA B IN UK / Permis de conducere UK

Procedura pentru a obtine un permis de conducere categoria B in Marea Britanie este foarte diferita de cea romaneasca.

Pasii pentru a obtine carnet de conducere, in UK, sunt urmatorii:

 1. aplicare pentru permis provizoriu de conducere
 2. testul teoretic – format din 2 parti
 3. testul practic

Permis de conducere categorie b UK

CAND POTI INCEPE SA CONDUCI CU PERMIS PROVIZORIU

A fi capabil sa conduci o masina este o abilitate fantastica; iti ofera libertatatea de a ajunge unde vrei, cand vrei.

In UK exista posibilitatea de a conduce o masina, cu scopul de a invata, fara sa ai permis de coducere normal – ci provizoriu.

Daca simti ca e momentul tau, trebuie sa indeplinesti cateva criterii inainte de a incepe sa inveti sa conduci:

 • trebuie sa ai 17 ani
 • trebuie sa ai permis de conducere categoria B provizoriu
 • trebuie sa poti citi un numar de inmatriculare de la o distanta de 20m (cu ochelari sau lentile de contact daca este necesar)
 • masina pe care o conduci trebuie sa fie taxata si asigurata corespunzator (sa te includa pe asigurare ca incepator)
 • trebuie sa afisezi semnul de invatacel „L” in fata si in spatele masinii
 • trebuie sa fi supravegheat de un sofer care detine permis de conducere categoria B; acesta trebuie sa aiba minim 21 de ani si minim 3 ani de experienta.

Testarea practica pentru a obtine permis de conducere categoria B este destul de pretentioasa, fapt pentru care recomandam sa faci majoritatea lectiilor de conducere cu un instructor autorizat.

Conducerea cu un prieten sau un membru al familiei este destul de costisitoarea din cauza asigurarii.

Este indicat ca elevul sa conduca acelasi tip de masina pana la terminarea scolii de soferi, pentru a nu fi indus in eroare.

Pe scurt, daca vrei sa inveti sa conduci in UK, apeleaza la un instructor autorizat!

Îmi pot conduce mașina în Europa după Brexit?

Șoferii din Marea Britanie își pot folosi în continuare permisele de conducere pentru a conduce în Europa după Brexit. Dar, dacă aveți doar un permis de hârtie din Marea Britanie, trebuie să obțineți un IDP pentru a conduce în Europa.

Permis de conducere UK

Cele mai importante reguli de conducere

În Regatul Unit, conducerea este foarte simplă. Veți fi perfect dacă acordați atenție semnelor rutiere și fiți cu ochii pe pietonii și bicicliștii frecventi. Cea mai dificilă provocare pentru orice străin este adaptarea la faptul că circulă pe partea stângă a benzii, chiar dacă 65 la sută din țări conduc pe dreapta.

Conducerea în stare de ebrietate este împotriva legii

Alcoolul modifică reacțiile organismului, făcând șofatul riscant, așa că ai grijă la acțiunile tale. Acest lucru vă va pune în pericol de a fi implicat într-un accident. Cel mai simplu și mai sigur sfat este să evitați absolut alcoolul în timp ce utilizați permisul de conducere internațional în adresa Regatului Unit. Încercați să vizitați pagina noastră de site-ul web International Drivers Permit United Kingdom pentru a verifica utilizările International Drivers Permit United Kingdom în regiune.

Dacă poliția decide să verifice dacă ați depășit limita de consum în stare de ebrietate, va efectua un test de respirație de screening pe marginea drumului. Ei vor folosi un etilotest pentru a face acest lucru cu permisul internațional de șoferi din Regatul Unit.

Veți fi adus la o secție de poliție dacă nu reușiți acest test și trebuie să puneți încă două mostre de respirație într-un aparat etilotest complicat. În plus, oricine găsește peste limita legală de alcool în timpul conducerii poate fi descalificat de la conducere și se confruntă cu o taxă suplimentară. De asemenea, s-ar putea confrunta cu o pedeapsă de șase luni de închisoare. Iar în timpul călătoriei, trebuie să fii familiarizat și cu adresa International Drivers Permit Marea Britanie, pentru mai multe detalii, ai putea să-ți rezervi ceva timp vizitând sucursalele International Drivers Permit Marea Britanie din apropiere.

Excesul de viteză este interzis

Viteza maximă permisă în orașe este de 30 mph. În apropierea campusurilor, aceasta poate scădea la 20 mph. Puteți circula pe o singură șosea la 60 mph, o potecă despărțită la mijloc cu trafic în direcții opuse și pe autostrăzi la 70 mph.

Veți fi taxat cu minimum 100 GBP și aveți trei puncte de penalizare pe permis dacă veți fi găsit conducând peste limita de viteză. Când obțineți 12 puncte în trei ani, puteți fi descalificat.

Parcare

Fezabilitatea parcării poate varia în funcție de locul în care călătoriți în Marea Britanie. De exemplu, parcarea poate fi greu de înțeles în centrul Londrei. Rețineți că sunt multe îndrumări de urmat, mai ales când vine vorba de unde puteți parca și de cât timp puteți parca acolo. Pentru a opri orice amenzi neașteptate în călătoriile dvs., asigurați-vă că citiți cu atenție toate semnele de parcare și plătiți orice taxe de parcare.

Parcarea este ușoară și eficientă pentru conducerea în țară, iar regulile și reglementările nu sunt la fel de severe. Dacă te afli într-un oraș, tot trebuie să-i urmărești, dar va fi mai puțin aglomerat și va fi ușor să găsești un loc. Când închiriați o mașină în Londra, vă sugerăm să parcați puțin în afara orașului și să luați metroul în centrul orașului pentru a evita aglomerația. În Londra, sistemul de transport public este incredibil și cu siguranță merită să profitați când sunteți aici.

Eligibilitatea pentru a conduce

valabilitate permis de conducere

Puteți solicita o licență provizorie la vârsta de 15 ani și 9 luni. Cu toate acestea, în Regatul Unit și Irlanda de Nord, trebuie să aveți 16 ani pentru a conduce o motocicletă sau un quad ușoară și 17 ani pentru a conduce o mașină pe o bandă publică. Trebuie să așteptați până la 17 ani înainte de a programa un test practic de conducere și un test teoretic. Puteți circula cu plăcuțele L pe toate drumurile, cu excepția autostrăzilor, dacă aveți permis provizoriu și aveți cel puțin 18 ani.

Cursanții trebuie să fie însoțiți de un profesor sau alt șofer eligibil, care trebuie să aibă cel puțin 21 de ani și să dețină un permis complet de cel puțin trei ani. Dacă exersezi în mașina ta sau cu un membru al familiei sau un prieten, vei avea nevoie și de asigurare.

Alte reguli importante

Înainte de a începe călătoria, asigurați-vă că înțelegeți și respectați toate regulile și reglementările în timp ce conduceți în Marea Britanie. Este important să fii atent și să fii conștient de riscurile și pericolele rutiere. În plus, este adesea benefic să fii pregătit. În caz de urgență, ar trebui să aveți o geantă de prim ajutor, o foaie de parcurs, un triunghi de alarmă, stingătoare de incendiu, becuri de rezervă și îmbrăcăminte reflectorizantă.

Înainte de a pleca, nu uitați să vă familiarizați cu mașina închiriată și cu comenzile acesteia. Alte reguli importante pe care trebuie să le rețineți sunt următoarele:

Vehiculele din sensul giratoriu au prioritate

Vehiculele aflate în prezent în sensul giratoriu au prioritate față de cele care se alătură acestuia, venind din dreapta dumneavoastră. Trebuie să așteptați până când apare o deschidere sigură pentru a ajunge la sensul giratoriu. Alăturați-vă pe banda exterioară dacă doriți să părăsiți sensul giratoriu la prima ieșire. Intrați pe banda interioară dacă doriți să părăsiți sensul giratoriu pe a 2-a, a 3-a sau a 4-a ieșire.

Trecerile de pietoni sunt prioritare

Trecerile pelicanilor din Marea Britanie sunt adesea denumite treceri cu zebra, iar regula principală este că trecerea este o prioritate pentru pieton. Ar trebui să încetiniți când vă apropiați și să fiți atenți dacă vreunul ar trece. O persoană cu un semn de oprire mare stă în mijlocul drumului lângă școli pentru a ajuta copiii să traverseze drumul în siguranță.

Asigurare auto

Asigurarea auto este importantă atunci când conduceți într-o țară străină pentru a vă asigura că nu suportați costuri nedorite în caz de urgență. Dacă închiriați o mașină pentru a conduce în Marea Britanie, nu trebuie să vă faceți griji că o asigurați. Cu toate acestea, dacă conduceți propria mașină, asigurați-vă că aveți asigurare auto.

APLICARE PENTRU PERMIS PROVIZORIU IN UK

Inainte de a incepe sa inveti sa conduci si de a trece toate cele trei examene (grila, perceptia obstacolelor si testul practic) trebuie sa aplici pentru permis de conducere provizoriu.

Pentru persoanale care au pasaport britanic exista posibilitatea de a aplica online; cine are pasaport sau buletin romanesc poate sa aplice doar prin posta.

Pentru a aplica prin posta ai nevoie de formularul D1 pe care il poti gasi la orice Post Office (posta) sau il poti comanda online de pe site-ul GOV.UK la adresa https://www.gov.uk/dvlaforms.

Impreuna cu formularul D1 vei primi un ghid despre cum se completeaza formularul si un plic gol pe care il vei folosi pentru a trimite formularul completat cu datele tale si o poza color (stil pasaport) impreuna cu pasaportul in original.

Costul este de £43 de lire si se poate plati foarte usor la posta.

*vei primi prin posta pasaportul si permisul de conducere provizoriu inapoi, separat.

*permisul provizoriu ar trebui sa ajunga in maxim 3 saptamani; daca nu l-ai primit in 3 saptamani, contacteaza DVLA online sau la numarul 0300 790 6801.

Odata ce ai primit permisul, vei putea trece la urmatorul pas – progamarea pentru testul teoretic.

TESTUL TEORETIC PENTRU PERMIS DE CONDUCERE CATEGORIA B / Permis de conducere UK

Cât costă ședințele suplimentare de condus la categoria B?
Permis de conducere UK

Inainte de a da testul practic, trebuie sa treci testul teoretic. Testul teoretic este format din doua parti:

 • Testul grila
 • Testul pentru observarea pericolelor (Hazzard perception)

Testarile vor avea loc intr-un centru de testari DVLA. Aceste centre se gasesc foarte usor accesand site-ul guvernului si introducand postcode-ul tau.

Testarile se noteaza separat; pentru a trece partea teoretica trebuie sa treci ambele teste.

TESTUL GRILA PENTRU PERMIS DE CONDUCERE CATEGORIA B

Testul grila se da intr-o sala cu calculatoare si ai la dispozitie 57 de minute pentru a-l termina.

Vei incepe cu 15 intrebari pentru a te acomoda cu sistemul, dupa care testul incepe si va trebui sa raspunzi la 50 de intrebari grila.

Pentru a trece aceasta parte trebuie sa raspunzi corect la 43 de intrebari din 50.

Dupa ce ai terminat toate intrebarile vei avea o pauza de cateva minute, dupa care, automat, va incepe testul pentru observarea pericolelor.

Exerseaza un test grila aici

2.1 APLICATIE SAU CARTI PENTRU EXAMENUL TEORETIC

CARTI PENTRU EXAMENUL TEORETIC

Inainte de a te apuca de invatat, trebuie sa stii ca intrebarile si video-urile din testarea teoretica sunt inspirate din 3 carti:

The Highway code (Codul rutier)

Know your traffic signs (Semne de circulatie)

Driving – the essential skills

Toate cartile se gasesc de cumparat online sau la magazinele de pe high street, dar noi recomandam altceva.

Sunt foarte multe materiale de unde poti invata, dar cel mai bine ar fi sa le ai pe toate intr-un singur loc

Cartile costa in jur de £20.

APLICATIE PENTRU EXAMENUL TEORETIC

Exista o aplicatie oficiala, creata de DVSA, unde vei gasi toate informatiile de care ai nevoie.

Pe langa informatii, vei putea face chestionare si practica pe video-uri, care te vor ajuta foarte mult la examen.

Aplicatia costa £4.99 si este disponibila pe App Store si Google Play.

Descarca aplicatia pentru Android

Descarca aplicatia pentru IPhone

2.2 PROGAMARE SI COSTUL TESTULUI TEORETIC

Se recomanda programarea cat mai rapid intrucat exista riscul sa fie asteptari chiar si de 2-4 saptamani pana vei gasi un loc liber.

Progamarea poate avea si un rol motivational, pentru ca va trebui sa te pregatesti pana la data respectiva.

CUM TE PROGRAMEZI PENTRU TESTUL TEORETIC PENTRU PERMIS DE CONDUCERE CATEGORIA B?

Atunci cand crezi ca esti pregatit pentru examenul teoretic, trebuie doar sa accesezi pagina guvernului pentru a te programa.

Programeaza-te pentru testul teoretic (click)

Pentru progamare ai nevoie de permisul provizoriu, adresa de email si un card de credit/debit.

CAT COSTA TESTUL TEORETIC?

Va trebui sa platesti £23 pentru ambele parti.

3. SCOALA DE SOFERI IN UK (TESTUL PRACTIC)

Dupa cum am mentionat si mai sus, in UK, poti invata sa conduci de la prieteni si familie dar acestia trebuie sa aiba 21 de ani, sa aiba permis de cel putin 3 ani si sa fie asigurat, impreuna cu tine, pe masina pe care o vei conduce tu.

Acest lucru nu este deloc recomandat si este o pierdere de timp.

Pentru a-ti obtine permisul de conducere categoria B ai nevoie de o scoala de soferi si de un instructor bun.

Motivele ar fi multe, dar cel mai important este ca cerintele si examenul in sine este diferit fata de examenul care se da in Romania.

DE CE AI NEVOIE DE UN INSTRUCTOR?

Este important sa inveti sa conduci bine de la inceput.
Instructorii sunt pregatiti special pentru a te invata tot ce trebuie pentru a trece testul practic si pentru a fi in siguranta pe strazi.
Condusul in UK poate fi stresant pentru incepatori dar datorita experientei instructorului, vei putea trece mai usor peste emotii.
Un instructor auto te va ajuta sa devii un sofer increzator care conduce in siguranta.

INSTRUCTORI AUTO / SCOALA DE SOFERI IN UK. CUM II GASESTI? /Permis de conducere UK

Daca ai cunostinte care au dat pentru permis in UK si iti pot recomanda un instructor bun, apeleaza la ele.

Poti gasi foarte usor instructori auto autorizati online (Google) sau local (Highstreet).

De asemeni, pe site-ul GOV.UK poti gasi o scoala de soferi sau un intructor auto in orasul tau – https://www.gov.uk/find-driving-schools-and-lessons.

Alegerea instructorului este un aspect important; trebuie sa alegi un instructor bun pentru tine.

Incearca sa gasesti unul care are o reputatie buna (review-uri), este punctual si are o masina care ti se potriveste.

PROGAMARE PENTRU EXAMENUL PRACTIC

Nu exista un numar minim de ore pe care trebuie sa-l faci pentru a te programa la test.
Totusi, ca idee, majoritatea persoanelor fac intre 30-50 de ore.Dupa ce ai facut orele de practica si te simti increzator, ii poti cere instructorului sa te programeze pentru testarea finala.

CAT COSTA SCOALA DE SOFERI IN UK? /Permis de conducere UK

Scoala de soferi in UK poate costa mult. Pretul este influentat, in cea mai mare parte, de numarul de ore de care ai nevoie pentru a obtine permis de conducere categoria B.

Pretul mediu pentru o sesiune de condus este de £24; daca ai nevoie 40 de ore vei plati in jur de £950.

La acest pret se adauga costurile examenului teoretic + aplicatie + permis provizoriu (£75) si pretul examenului practic (in jur de 100-150) – in total  aproximativ 1150.

Desigur, pretul, poate varia mult de la instructor la instructor. Contacteaza mai multe scoli de soferi inainte de a alege una.

Cateva scoli de soferi din UK ofera pachete speciale de ore la preturi avantajoase; este bine sa verifci toate ofertele de pe piata.

Este foarte putin probabil sa economisesti bani cu instructor mai ieftin sau cu ore putine de conducere. Exista probabilitatea sa dai exmamenul de mai multe ori – fapt care te va costa.

INTREBARI FRECVENTE

POT SA FAC SCOALA DE SOFERI IN UK CU BULETINUL ROMANESC?

Momentan, da. Dupa 31 Ianuarie 2020 va trebui sa verifici daca se va mai putea.

POTI CONDUCE CU PERMIS PROVIZORIU IN UK?

Poti conduce atat timp cat esti supravegheat de un sofer asigurat pe masina care o conduci. In varsta de minim 21 de ani si care sa aiba minim 3 ani de experienta. Deasemeni, ai nevoie si tu de asigurare si de semnul de invatacel ‘L’.

EXISTA INSTRUCTORI ROMANI IN UK?

Da, dar nu in fiecare oras. Cauta online.

CAT COSTA SCOALA DE SOFERI IN UK?

Pretul variaza intre £900 si £1200, dar la inceput ai nevoie de £50 de lire pentru permisul provizoriu si examenul teoretic.

CARE SUNT PASII PENTRU A OBTINE PERMIS DE CONDUCERE CATEGORIA B?

Permis provizoriu -> Scoala de soferi -> Examen teoretic (2 parti) -> Examen practic

POT FOLOSI PERMISUL PROVIZORIU CA DOVADA DE ADRESA?

Da.

POT DA EXAMENUL TEORETIC DUPA CE AM INCEPUT ORELE DE CONDUCERE?

Da.

CARE ESTE DIFERENTA DINTRE SEMNUL „L” SI „P”?
 • Semnul „L” (obligatoriu) este folosit doar cand conduci cu permis provizoriu.
 • Semnul „P” (optional) este folosit dupa ce ai obtinut permisul de conducere.
 CAT TIMP ESTE VALABIL TESTUL TEORETIC?

Testul teoretic este valabil 2 ani. Deci ai la dispozitie 2 ani pentru a trece si examenul practic.

admin
Author: admin

By admin

Lasă un răspuns

Open chat
Nevoie de ajutor?
Buna ziua
Cum vă putem ajuta?
%d blogeri au apreciat: