INFORMAȚII GENERALE COVID-19

Pentru SITUAȚII DE URGENȚĂ COVID-19 vă rugăm consultați pagina:

Persoane aflate în situaţii de urgenţă!

 

Incepand cu data de 31 august 2020, Secția Consulara Londra își va înceta permanent activitatea
la sediul din 344 Kensington High St, Kensington, London W14 8NS, urmând a presta,
temporar, servicii consulare în clădirea Institutului Cultural Român din 1 Belgrave Square,
Belgravia, London SW1X 8PH.

 

În interesul protejării sănătății dumneavoastrăși a personalului consular în contextul pandemiei de Covid-19, se impune evitarea aglomerării de persoane în incinta Secției Consulare. În acest sens, vă rugăm insistent să un vă deplasați la sectie fără o programare prealabilă.

De asemenea, persoanele care s-au programat pentru depunerea unor cereri de servicii consulare trebuie să respecte ora programării și să se asigure în prealabil că se află în posesia tuturor documentelor necesare.

 

În cursul prezenței la Secția Consulară, vă rugăm să respectați cu strictețe următoarele reguli:

INFORMAȚII GENERALE COVID-19

• să purtați mască facială și mănuși de protecție;

• să utilizați soluțiile dezinfectante puse la dispoziție;

• să păstrați distanța de siguranță de minimum 2 m între persoanele din incintă;

• să vă conformați indicațiilor personalului consular și ale angajaților însărcinați cu paza și menținerea ordinii;

• să așteptați în exteriorul Secției Consulare, până când este posibil accesul, în eventualitatea în care numărul vizitatorilor din interior nu permite respectarea distanței de siguranță între persoane;

• să un intrați neinvitați în spațiul de discreție din proximitatea ghișeelor;

• să păstrați curățenia în incintă, inclusiv în spațiile sanitare;

• să nu prelungiți, peste durata strict necesară, șederea la ghișeu și conversațiile cu personalul consular.

 

Persoanele care au fost depistate ca purtătoare ale virusului SARS-CoV-2, inclusiv cele asimptomatice, precum și cele care prezintă simptome specifice unei astfel de infecții sunt obligatesă se abțină în orice situație de la deplasarea la Secția Consulară. Persoanele contaminate sau suspecte se pot programa / reprograma numai după consultarea și cu avizul personalului medical abilitat, care atestă că acestea nu (mai) sunt contagioase.

Facem apel la responsabilitatea civică și la înțelegerea dumneavoastră pentru respectarea regulilor enunțate anterior, care sunt destinate nu doar menținerii funcționalității sistemului consular, ci, în primul rând, protejării sănătății publice și salvării de vieți.

 

Sistemul de lucru cu publicul pe bază de programări este singurul în măsură să garanteze fluxul procedural optim, să asigure timpi rezonabili de așteptare solicitanților de servicii consulare, să le ofere certitudinea contactului cu personalul consular la ghișeu și să prevină supraaglomerarea, în anumite momente ale zilei sau perioade calendaristice, a sălilor de lucru cu publicul și a consulatelor. Rugăm respectuos solicitanții de servicii consulare să aibă în vedere aceste aspect și să se conformeze cerinței de programare anterior deplasării la Secția Consulară.

 

ATENȚIE!

CETĂȚENII ROMÂNI cu rezidența obișnuită în MAREA BRITANIE, sunt rugați să consulte resursele puse la dispoziție pe site-ul web ale Ambasadei precum și de Guvernul britanic cu privire la sprijinul de care pot beneficia în această perioadă.

admin
Author: admin

By admin

Lasă un răspuns

Open chat
Nevoie de ajutor?
Buna ziua
Cum vă putem ajuta?
%d blogeri au apreciat: