permis de [conducere]

Permis De Conducere

Model unic de permis de conducere pentru UE

Uniunea Europeană a introdus cerințe minime pentru obținerea unui permis de conducere și un model armonizat pentru acesta. Măsurile sunt destinate să încurajeze un comportament responsabil de conducere, indiferent de locul unde se desfășoară examenul. Permis de conducere

Noile cerințe nu vă vor afecta drepturile – veți putea conduce în continuare aceleași vehicule ca înainte.

Cerințele standardului european

Începând cu 19 ianuarie 2013, toate permisele de conducere eliberate de țările UE au același format. Noile permise sunt tipărite pe un card de plastic, dimensiunea și forma unui card de credit.

permis de conducere

Siguranță și securitate

Au fost introduse perioade de valabilitate administrativă armonizate pentru permisul de conducere. Pentru motociclete și mașini, acestea au între 10 și 15 ani. Astfel, autoritățile au posibilitatea de a actualiza periodic permisul de conducere, adăugând elementele de siguranță menite să prevină falsificarea acestuia. Șoferii fără permis sau a căror licență a fost revocată vor fi mai greu de păcălit autoritățile din țară sau de pe teritoriul UE.

Noul permis european de conducere protejează, de asemenea, cele mai vulnerabile categorii de utilizatori ai drumului, introducând accesul progresiv la motociclete și alte tipuri de autovehicule cu două roți. „Acces progresiv” înseamnă că, pentru a putea conduce vehicule mai capabile, motocicliștii vor trebui mai întâi să conducă vehicule cu două roți mai puțin puternice. Mopedele sunt acum o categorie separată, numită AM.

Examinări medicale

De asemenea, UE a armonizat normele privind frecvența controalelor medicale pentru șoferii de camioane și autobuze. Aceștia trebuie să se prezinte la un examen medical ori de câte ori li se reînnoiește permisul de conducere.

Legislația europeană a permisului de conducere Căutați traducerile disponibile ale linkului precedentRO •••

Documente necesare unui schimb

  • Cerere pentru un formular standard eliberat către Direcțiile Provinciale de Trafic.
  • Copie după actul de identitate național, pașaport sau carte de rezident valabilă. Documentele originale trebuie prezentate și trebuie returnate titularului după verificarea autenticității lor.
  • Raport de fitness psiho-fizic, emis de un centru de control medical pentru șoferii autorizați în Bizkaia, dacă cererea este făcută în această provincie, cu o fotografie recentă a solicitantului.
  • Două fotografii recente, 32 x 25 mm.
  • O declarație conform căreia nu i s-a refuzat, printr-o hotărâre judecătorească, dreptul de a conduce autovehicule și motorete și nici de a fi oprit sau suspendat permisul pe care îl deține.
  • O declarație că nu este titularul unui alt permis de conducere sau permis, eliberat în Spania sau într-o altă țară comunitară, în aceeași categorie cu cea solicitată.

  • Declarația titularului în care își asumă responsabilitatea pentru autenticitatea și valabilitatea permisului.
  • Permisul de modificare și copierea xerox după acesta.
  • Taxa legală stabilită.
admin
Author: admin

By admin

Lasă un răspuns

Open chat
Nevoie de ajutor?
Buna ziua
Cum vă putem ajuta?
%d blogeri au apreciat: